Оказа се, че има проблем с процедурата. На практика не

...
 
Оказа се, че има проблем с процедурата. На практика не
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев: Референдума на „Възраждане“ показа правното ниво в НС

 

„ Оказа се, че има проблем с процедурата. На процедура не се гласоподава предлагането на правната комисия, която отхвърли референдума, а предлагането на вносителя, т.е. на „ Възраждане “. Решението на комисията е да не се свика референдум, надлежно ние трябваше да гласуваме „ срещу “ това решение, тъй като ние сме „ за “ да се свика референдум. А тези хора, които са „ срещу “, трябваше да гласоподават „ за “ решението на комисията, тъй като са „ срещу “ да се свика референдум. Това съобщи в студито на NOVA NEWS  депутатът от ИТНq Ивайло Вълчев.

„ Така излиза, че референдумът е признат, а срещу него сме дали своят вот ние и „ Възраждане “. За мен това е един анекдотичен случай, който демонстрира правното равнище на подготовка в Народното събрание. Казус има сигурно, само че по какъв начин ще бъде позволен – не знам, тъй като не съм правист. Факт е обаче, че много адвокати ще се изпотят, до момента в който го обяснят, камо ли да го разрешат “, добави Вълчев.

Той акцентира, че от Има Такъв Народ са срещу концепцията на референдума, само че поддържат концепцията референдумът да се състои и хората да бъдат питани.

След като от „ Възраждане “ са изпълнили всичко по закон, няма причина Народното събрание да не допусне провеждането на този референдум. Йордан Цонев беше доста прав, когато сподели, че тези, които са срещу провеждането на референдума, не си свършиха работата преди този момент, уточни Вълчев.

По думите му би било притеснително, в случай че една страна-членка на Европейски Съюз, която се стреми към еврозоната и Шенген, се опита да затегне режима за осъществяване на референдуми.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР